Voor ouders en hun kinderen

Ouders

Als ouders van een kind in de basisschoolleeftijd komt er veel op je af. Van het kiezen van de juiste school tot meer inzicht willen hebben in de ontwikkeling van je kind. Daarbij kunnen onzekerheden ook de kop op steken. Is mijn kind goed op weg om zich de doelen van het basisonderwijs eigen te maken? Ondersteun ik mijn kind voldoende? Wat mag ik van mijn kind verwachten op dit punt in de ontwikkeling? En wat als straks het middelbaar onderwijs om de hoek komt kijken, waar houdt ik dan rekening mee bij het kiezen van een school? Ik kan je hierbij helpen. Ook als je kind een speciale onderwijsbehoefte heeft zoals bijvoorbeeld TOS, ADHD, Dyslexie of Autisme. Door ruime ervaring in het (speciaal) basisonderwijs kan ik coachen op maat waarbij ik rekening houd met de onderwijsbehoeften van jullie kind. 

Ik bied verschillende modules aan om ouders te ondersteunen. Dit kan een coachtraject zijn van een aantal sessies maar je kunt ook bij mij terecht voor een enkel adviesgesprek als je een gerichte vraag hebt. Je kunt kiezen voor een thema module maar ik kan in overleg ook een module op maat voor jullie samenstellen. 

Als coach help ik jou vooral om je talenten als ouder te (her)ontdekken en we gaan samen op zoek naar een passende manier om jouw talenten en sterke punten verder te ontwikkelen. Met als uiteindelijk doel dat jij handvatten vindt om jouw talenten te verbinden met jouw praktijk als ouder , of dit nu in overleg met de school, thuis in de opvoeding, of in de interactie met je kind is. Als coach ondersteun ik jou hierbij vooral volgens de principes van het oplossingsgericht werken en het werken aan groei-mindset. 

Door het aanboren van jouw eigen talent blijf je dichtbij jezelf en zul je merken dat je elke uitdaging die je op je pad tegenkomt,  aankunt zonder uit balans te raken. 

Wil je meer weten over mij en over mijn werkwijze neem dan vooral contact met me op via de button. 

Kinderen

Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben steeds jonger het gevoel dat ze moeten voldoen aan allerlei eisen. Het is daarom een steeds vaker voorkomend “probleem” dat kinderen faalangstig worden, het vertrouwen in zichzelf verliezen en er van overtuigd raken dat ze geen fouten mogen maken. Hierdoor kunnen ze ook het plezier in leren, de motivatie voor school, verliezen en dat is zonde. Ik coach kinderen door met hen vooral te werken aan geen groei-mindset. Het leren dat fouten maken mag omdat het je helpt te groeien. Een speelse en creatieve coaching waarbij ook van de ouders inzet wordt verwacht. Ieder traject is uniek en heeft een inhoud die past bij de cliënt.

Als coach help ik jouw kind  vooral om zijn of haar talenten te ontdekken. We gaan samen op zoek naar een passende manier om die talenten en sterke punten verder te ontwikkelen. En we gaan ook opzoek naar hoe je om kunt gaan met iets dat je nog moeilijk vindt. Met als uiteindelijk doel dat jouw kind voldoende handvatten heeft om zichzelf staande te houden en zijn zelfvertrouwen en groeimindset te blijven ontwikkelen. Een sterk en realistisch zelfbeeld is een mooie basis om je schoolperiode met een gevoel van succes te doorlopen, als coach kan ik dit proces in gang zetten of een duwtje geven.. 

Door ruime kennis en ervaring met het werken met kinderen is het voor mij geen enkel probleem om ook met kinderen te werken die te maken hebben met een extra uitdaging zoals ADHD, TOS, Dyslexie of een vorm van Autisme. Ik zal het programma ook voor hen op maat maken zodat ook zij optimaal kunnen profiteren. 

Wil je meer weten over mij en over mijn werkwijze neem dan vooral contact met me op via de button.