Aanbod

Leerkrachten

Module: Ontdek je eigen kracht.

Duur: intake + 3 tot 5 sessies

Door middel van onderzoek naar jouw persoonlijkheid en je kernkwaliteiten krijg je inzicht in jouw talenten en valkuilen. Je leert hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je hier gebruik van kunt maken. Onderdeel van dit traject is ook de balans in je leven. Waar kun je nog puntjes op de i zetten? We zoeken het samen uit. In overleg bepalen we na 3 gesprekken of een uitbreiding wenselijk is.

Ouders

  • Module: Het onderwijs aan mijn kind

Duur: intake + 1-2 sessies.

Je leert over hoe je kind zich in een bepaalde leeftijdsfase ontwikkelt. Wat er van hem/ haar verwacht wordt op school en hoe je hier als ouder het beste bij kan ondersteunen. Als je kind een extra ondersteuningsbehoefte heeft zoals bijvoorbeeld ADHD, Dyslexie, Autisme of een TOS dan kun je gewoon bij mij terecht voor dit traject. Je krijgt inzicht in wat je van je kind mag verwachten zodat je de juiste doelen voor hem/haar kunt stellen.

  • Module: De middelbare school keuze (voor ouders van leerlingen in groep 7 en groep 8)

Duur: intake + 1-2 sessies.

Je kind staat op het punt om de volgende stap in zijn/ haar ontwikkeling te maken. Hoe gaat de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs? Hoe werkt de selectieprocedure in de regio? Welke soorten scholen zijn er? En hoe kies je nu eigenlijk een goede school? Als je kind een extra ondersteuningsbehoefte heeft zoals bijvoorbeeld ADHD, Dyslexie, Autisme of een TOS dan kun je gewoon bij mij terecht voor dit traject

  • Module: Diagnostiek en nu? 

Duur: intake + 1-2 sessies

Je kind is doorverwezen door de school, kdv of peuterspeelzaal omdat de ontwikkeling niet verloopt zoals verwacht. Dit kan een hoop vragen bij je oproepen als ouder. In een informeel traject van 1 a 2 coachgesprekken vertel ik je meer over de verschillende trajecten, wat een diagnose kan betekenen voor het onderwijs. De dynamiek thuis en hoe je hier als ouder mee om kunt gaan. Er is voldoende ruimte om te praten over de emoties die dit bij jou als ouder oproept. Ook de opties die een school (hier in de regio) kan bieden kan ik voor je belichten.

  • Adviesgesprekken

Duur: 1 sessie inclusief korte kennismaking.

Tijdens een adviesgesprek stel je een vraag waarbij ik je niet coach maar waarbij ik je advies geef. Deze adviesgesprekken kunnen relatie hebben met het onderwijs aan je kind maar het kan ook gaan over andere aspecten van de ontwikkeling of je onzekerheden als ouder

Kinderen

  • Module: Zelfvertrouwen en groei-mindset (1)

Duur: intake + 5-8 sessies

In deze module leer je de beginselen van groei-mindset en hoe dit kan bijdragen aan jouw zelfvertrouwen. Ook komen de niet-helpende en helpende gedachten uitgebreid aan bod. De module is opgebouwd uit kleine stukjes theorie die ingeoefend worden door middel van spel en het maken van creatieve opdrachten. Je ouders mogen ook aan de slag om jou te helpen bij het leren om een groei-mindset te krijgen. De module bestaat standaard uit 5 sessies, na een evaluatie in sessie 4 spreken we af of een uitbreiding naar 8 sessies wenselijk is.

  • Module: Zelfvertrouwen en groei-mindset (2)

Duur: Vervolg op module Zelfvertrouwen en groei-mindset (1) aanvulling van 2-4 sessies.

In deze module werken we verder aan wat we geleerd hebben in module 1. Je verstevigt je zelfbeeld en oefent de vaardigheden zodat ze je ze nog beter en vanzelfsprekender kunt toepassen in je dagelijks leven. Deze module bestaat standaard uit 2 sessies. Na de eerste sessie bespreken we of een uitbreiding met 2 sessies wenselijk is.

Overig aanbod

Ik ben ook beschikbaar voor coaching op het gebied van vragen die niet benoemd staan in de hierboven beschreven modules. Het gaat dan om een traject op maat. Neem voor meer informatie en een passend aanbod hiervoor altijd contact op via de button op de pagina.

Je kunt me ook inhuren voor interactieve webinairs, lezingen en informatieavonden op locatie. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op via de website.