Aanbod voor Kinderen

Kinderen

Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben steeds jonger het gevoel dat ze moeten voldoen aan allerlei eisen. Gebrek aan zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld en soms zelfs faalangst zijn veel voorkomende “problemen” die zich bij kinderen ontwikkelen. Het plezier in leren en de motivatie voor school nemen hierdoor af of verdwijnen zelfs helemaal.

Als coach help ik jouw kind vooral om te ontdekken dat het maken van fouten en vergissingen enorm belangrijk is. Want als je nooit fouten maakt dan leer je niets, je brein heeft dit echt nodig om te kunnen groeien. Je kind ontwikkelt een gezond zelfbeeld en leert hoe het zich kan blijven ontwikkelen vanuit het gedachtengoed van de groeimindset.
Een sterk en realistisch zelfbeeld en denken met een groeimindset zijn immers een geweldige basis om de basisschoolperiode met een gevoel van succes te doorlopen.

Hieronder (onder ‘Aanbod’) kun je meer informatie vinden over de verschillende modules die er beschikbaar zijn voor de kinderen.

Wil je meer weten over mij en over mijn werkwijze neem dan vooral contact met me op.

Door ruime kennis en ervaring met het werken met kinderen is het voor mij geen enkel probleem om ook met kinderen te werken die te maken hebben met een extra uitdaging zoals ADHD, TOS, Dyslexie of een vorm van Autisme. Ik zal het programma ook voor hen op maat maken zodat ook zij optimaal kunnen profiteren.

Aanbod

Module: Zelfvertrouwen en groei-mindset (1)

In deze module leer je de beginselen van groei-mindset en hoe dit kan bijdragen aan jouw zelfvertrouwen. Niet helpende gedachten omzetten naar helpende gedachten, controle en invloed en effectief doelen stellen zijn onderdeel an de module. Aan de hand van kleine stukjes theorie oefenen we op een speelse manier de vaardigheden die je wilt leren. Je ouders gaan ook aan de slag om jou te helpen bij het leren om een groei-mindset te krijgen. De module bestaat standaard uit 5 sessies, na overleg is uitbreiding mogelijk. Een sessie bestaat uit 90 minuten waarin we samen 60 minuten aan de slag gaan. De laatste 30 minuten bespreken we samen met je ouders waar we aan gewerkt hebben en welke doelen we de volgende keer gaan aanpakken.

Module: Zelfvertrouwen en groei-mindset (2)

Dit is het vervolg en de aanvulling op de module “Zelfvertrouwen en groei-mindset” In deze module bouwen we verder aan wat je eerder geleerd hebt. Je verstevigt je zelfbeeld en oefent de vaardigheden zodat ze je ze nog beter en vanzelfsprekender kunt toepassen in je dagelijks leven. Deze module bestaat standaard uit 3 sessies. Een sessie bestaat uit 90 minuten waarin we samen 60 minuten aan de slag gaan. De laatste 30 minuten bespreken we samen met je ouders waar we aan gewerkt hebben en welke doelen we de volgende keer gaan aanpakken.

Module: Leerstijlen en executieve functies

Deze module is gericht op het ontdekken van jouw leerstijl en het versterken van jouw executieve functies. Dit zijn vaardigheden die je nodig hebt om bijvoorbeeld je emoties goed te leren kennen zodat je ze kunt sturen. Of wat dacht je van het plannen en maken van je werk op school? In deze module leer je wat jij de fijnste manier vindt om te leren en hoe je, vanuit die gedachte jouw executieve functies kunt verstereken. Een sessie bestaat uit 90 minuten waarin we samen 60 minuten aan de slag gaan. De laatste 30 minuten bespreken we samen met je ouders waar we aan gewerkt hebben en welke doelen we de volgende keer gaan aanpakken.

Onderwijs Coaching Amstelveen